Particulier

Vraag om advies

Voor particulieren

MindImpact is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van mensen die hun vitaliteit willen vergroten of hun stress, somberheid, burn-out, angst of andere klachten willen verminderen. Deze klachten kunnen een grote impact hebben op je functioneren en welzijn. Het is daarom belangrijk om vroegtijdig je klachten aan te pakken. Bij MindImpact vinden we het daarnaast belangrijk om verder te kijken dan alleen je klachten. Gezondheid betekent immer meer dan dat, het gaat juist om welbevinden. Het is daarom van belang om ook aandacht te hebben voor positieve emoties, hoop, dankbaarheid en optimisme. Dit zal namelijk je veerkracht en bevlogenheid vergroten.

MindImpact kan je hierin ondersteunen. Door middel van coaching in combinatie met biofeedback of hartcoherentietraining bieden wij een integrale, effectieve en duurzame behandeling. Juist door de combinatie met biofeedback pakken we niet alleen je mentale klachten aan, maar nemen we ook je lichaam mee en de wisselwerking tussen beiden om tot herstel te komen. Het hoofd en het lichamen werken immers samen en staan niet op zichzelf. Wij werken daarom aan de balans tussen hoofd, hart en lichaam. Wij geloven dat dit essentieel is voor herstel, zodat jij weer goed in je vel komt te zitten.

Onze psychologen helpen jou graag om je klachten te verminderen voor een vitaler en gezonder leven waarin jij weer grip hebt. Onze behandelingen hebben zijn basis in wetenschappelijk bewezen methoden die uiteraard op jou als persoon zijn afgestemd. We vinden het belangrijk dat jij je vertrouwd en fijn voelt in het contact met de behandelaar. Laagdrempeligheid en een persoonlijke aandacht is daarin belangrijk.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Kennismaking advies particulier MindImpact

Adviesgesprek

Wij vinden het belangrijk dat jij je bij ons prettig voelt. Wij bieden dan ook vrijblijvend een kennismakings- en advies gesprek aan waarin jij met ons kan kennismaken en je vragen kan stellen. We zullen in dit gesprek tevens je klachten bespreken en een advies gegeven over hoe je klacht behandeld kan worden en welke stappen je kan zetten naar herstel.

Aan de hand van dit gesprek kan jij bepalen of je een behandeltraject wilt starten of niet. Mocht de problematiek niet passend zijn voor een behandeling bij MindImpact, dan zullen we je uiteraard adviseren welke mogelijke behandelingen je elders zou kunnen volgen.

 

Coaching & begeleiding

Onze focus is hierbij niet alleen het voorkomen of verminderen van burn-out of stressklachten, maar juist ook het vergroten van je mentale veerkracht. 

De trajecten bij MindImpact zijn individueel, laagdrempelig en worden afgestemd op jouw wensen en behoeftes. Daarom geloven wij niet in diagnoses, maar behandelen we jou als persoon en doen wij wat nodig is voor jouw herstel. Hierbij maken we gebruik van maatwerk en evidencebased methodieken, zoals CGT, EMDR, ACT, mindfulness en positieve psychologie. 

Voor meer informatie: Coaching en begeleiding

Coaching psycholoog MindImpact
Biofeedback HRV hartcoherentie stress

Biofeedback

Biofeedback is een methode waarbij verschillende lichaamssignalen gemeten en teruggekoppeld worden. Denk aan: hartslag, ademhaling, vocht in de vingertoppen, handtemperatuur en spierspanning. Deze signalen worden onbewust en automatisch aangestuurd en veranderen op basis van stress. Wanneer deze stress frequent of chronisch aanwezig is, kan er sprake zijn van een disbalans en een verminderde wisselwerking tussen lichaam en geest. Er kunnen dan verschillende klachten optreden, zoals vermoeidheid, onrust, spierpijn, hoge bloeddruk, angst, kort lontje, somberheid, etc. 

Om samen met jou te werken aan herstel, is het belangrijk dat we niet alleen oog hebben voor mentale klachten, maar ook voor fysieke stresssignalen. Het verbeteren van de balans en wisselwerking tussen beiden is hierbij het doel. Door middel van biofeedback leer je je eigen lichaamssignalen en stressreacties te signaleren en verminderen.

Voor meer informatie: Biofeedback, stressmeting en hartcoherentie

Werkwijze

In het traject zal je begeleid worden door een vaste psycholoog. De sessies zijn altijd een-op-een en vinden plaats op ons kantoor in Zeist. 

De psychologen bij MindImpact zijn allemaal academisch geschoold en hebben hun eigen expertises. Daarom zal op basis van jouw hulpvraag gekeken worden welke psycholoog het beste passend is. 

Bij MindImpact hebben we geen wachtlijst. Wanneer je kampt met klachten, wil je immers zo snel mogelijk geholpen worden. 

 

Praktisch tarieven particulier MindImpact
Tarieven MindImpact particulier

Tarieven

Een traject bij MindImpact kan op verschillende manieren vergoed worden. Je kunt overleggen met je werkgever of deze de kosten wil vergoeden. Natuurlijk kun je ook zonder werkgever je bij ons aanmelden. De kosten komen in dit geval voor eigen rekening. Voor particulieren hanteren wij andere tarieven, neem hierover gerust contact met ons op.

Op basis van de het intake gesprek maken wij een behandelplan met het aantal sessies dat naar verwachting nodig is. Dit zal onder andere afhankelijk zijn van je hulpvraag en je klachten.

Wil je nu actie ondernemen?

Onze psychologen plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek om je situatie en hulpvraag te bespreken. We brengen samen in kaart wat er speelt en geven je advies over welke behandeling passend kan zijn voor jouw herstel.