Werkwijze

Het behandeltraject

Bij MindImpact bieden wij een integrale behandeling waarin er aandacht is voor zowel lichamelijke als psychische componenten die een rol spelen in een klachtenpatroon. Het hoofd en lichaam werkt immers samen en staan niet op zichzelf. Er wordt gewerkt aan de balans tussen hoofd, hart en lichaam. Middels onze biofeedback apparatuur kunnen we lichamelijke processen in kaart brengen en krijgen mensen inzicht in de samenwerking tussen deze 3 componenten.

Of je nu burn-out hebt, kampt met stressklachten of slaapproblemen hebt, het kan serieuze beperkingen geven in je dagelijks leven en je welzijn sterk beïnvloeden. Een serieus probleem vraagt dan ook een serieuze aanpak waarbij goed gekeken wordt naar zowel de psychische als lichamelijke factoren die een rol spelen.

Bij MindImpact zal een psycholoog je helpen de juiste stappen te zetten in het aanpakken van je klachten. De behandeling heeft zijn basis in wetenschappelijk bewezen methoden die uiteraard op de persoon zijn afgestemd. We vinden het belangrijk dat jij je vertrouwd en fijn voelt in het contact met de behandelaar. Laagdrempeligheid en een persoonlijke aandacht is daarin belangrijk.

Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300

Adviesgesprek

Wij vinden het belangrijk dat jij je bij ons prettig voelt. Wij bieden dan ook vrijblijvend een kennismakings- en advies gesprek aan waarin jij met ons kan kennismaken en je vragen kan stellen. We zullen in dit gesprek tevens je klachten bespreken en een advies gegeven over hoe je klacht behandeld kan worden en welke stappen je kan zetten naar herstel.

Aan de hand van dit gesprek kan jij bepalen of je een behandeltraject wilt starten of niet. Mocht de problematiek niet passend zijn voor een behandeling bij MindImpact, dan zullen we je uiteraard adviseren welke mogelijke behandelingen je elders zou kunnen volgen.

Intake en stressscan

Kom je bij ons in behandeling dan zal er een verdiepende intake ingepland worden. Tijdens deze intake zullen er vragenlijsten ingevuld worden en worden je klachten verder besproken. Ook wordt er een stressprofiel meting afgenomen. Bij deze meting meten we wat je basis ontspanning is, hoe je reageert op stress en hoe je daarvan herstelt. Dit geeft ons inzicht in het functioneren van je autonome zenuwstelsel. Aan de hand van deze meting wordt gekeken hoe biofeedback training ingezet kan worden om je klachten te verminderen. Op basis van de uitslag van de stressprofielmeting in combinatie met de intake gegevens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300
Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300

Herstel

Of je nu slaapproblemen hebt, overbelast bent, overmatig spanning en stress ervaart of een burn-out hebt, we gaan met jou aan de slag om je klachten te verminderen. Dit doen we middels biofeedback training en coaching in de vorm van gesprekstherapie. Centraal staat bewustwording van lichamelijke en cognitieve processen om de balans in jezelf te herstellen. Dit biedt een stevige basis voor een duurzaam resultaat. De aanpak is persoonlijk en afgestemd op wat jij nodig hebt om je klacht te verminderen. Tijdens de behandeling zal je inzichten krijgen en praktische tools om thuis mee aan de slag te gaan. Waar nodig wordt de behandeling aangepast.

Ontwikkeling

Tijdens de behandeling zullen we niet alleen gericht zijn op het verminderen van je klachten maar ook op persoonlijke ontwikkeling. Door de klachten waar je in mee te kampen had, ben je misschien je behoeften uit het oog verloren en in een negatief spiraal terecht gekomen. Wij gaan met je kijken waar jij weer energie uit haalt in je leven. Hoe jij de grip weer terug krijgt en weer regie neemt. Welke keuzes maak je en welke koers wil je gaan varen? Hoe kunnen we de vitaliteit vergroten?

Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300
Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300

Terugval preventie

Bij MindImpact gaan wij voor een effectieve en duurzame behandeling. We leggen door de combinatie van biofeedback en coaching daarvoor een goede en stevige basis. Het kan echter wel voorkomen dat je in een situatie beland waarin je voelt dat je wat uit balans raakt. Aan het einde van de behandeling wordt er met jou gekeken hoe je het geleerde op zulke momenten weer op kan pakken en tijdig in kan grijpen. Hoe je bewust kan blijven van signalen die aangeven dat je beter in actie kan komen, dan het voort te laten duren en je verder uit balans raakt. We noemen dit terugval preventie.