Vitaliteit van medewerkers

Effectieve en duurzame begeleiding voor medewerkers

Energieke en vitale medewerkers zijn belangrijk voor het succes van elk bedrijf. MindImpact is de specialist in de regio Utrecht voor de coaching en begeleiding van medewerkers die kampen met stressklachten. 

MindImpact is gespecialiseerd in de behandeling van stressklachten, burn-out klachten en slaapproblemen door middel van biofeedback, hartcoherentie en coaching. Onze behandelingen zijn individueel en worden geheel op de klachten en behoeften van de betreffende medewerker afgestemd.

Wat kunnen we voor je medewerker betekenen?

Preventief

We zeggen vaak voorkomen is beter dan genezen. Hoe lastig dit soms ook lijkt, er is zeker nog winst te behalen in het verbeteren van de flexibiliteit en vitaliteit van medewerkers, zodat klachten als gevolg van stress voorkomen kunnen worden. Of de klachten komen door werkdruk, werkstress, privé zaken of persoonlijkheidstrekken maakt niet uit. Wij gaan met de medewerker aan de slag om beter weerbaar te zijn tegen veranderende omstandigheden die ten grondslag kunnen aan toenemende stress en spanning. Bewustzijn van eigen gedrag en processen in het lichaam, inzicht krijgen in wat spanning met je doet en hoe je ervan kan herstellen zijn belangrijke pijlers in onze begeleidingstrajecten.

Herstel

14% van de Nederlanders kampt met Burn-out klachten. Bij een burn-out kunnen verschillende fysieke als mentale klachten ontstaan waardoor je niet meer in staat bent om goed te functioneren. Bij de ene medewerker uit zich dit anders dan bij de andere. Ook de mate waarop mensen klachten ervaren en de snelheid waarop mensen herstellen is verschillend. Bij MindImpact begeleiden we de medewerker uitvoerig, individueel en en op basis van een persoonlijke aanpak om tot het een effectief en duurzaam herstel te komen. We leren de mensen de grip op hun functioneren terug te krijgen voor meer flexibiliteit, vitaliteit en geluk.

Ontwikkeling

Bij medewerkers die te maken hebben met burn-out of stressklachten is het belangrijk om in inzicht te krijgen in waar het vandaan komt. De persoonlijke inzichten die zij gedurende het begeleidingstraject krijgen, geeft opening voor verdere ontwikkeling op persoonlijk vlak als wel op werk gebied. Het succes van een organisatie vaart op zijn medewerkers die succesvol zijn in wat ze doen, zich energiek voelen en die zich op persoonlijk vlak als op werkgebied in ontwikkeling blijven. MindImpact gaat met de medewerker aan de slag om in beweging te blijven, goed naar zichzelf te luisteren en voor zichzelf te zorgen zodat deze zich binnen het bedrijf weer optimaal in kan zetten.

Is er bij je medewerker sprake van:

N

Vermoeidheid

N

Vergeetachtigheid

N

Verlaagd werktempo

N

Gespannenheid en stress

N

Concentratieproblemen

N

Overactiviteit

N

Regelmatig ziek zijn

N

Prikkelbaarheid

N

Slaapproblemen

Tarieven

Begeleidingstrajecten kunnen per persoon verschillen. Dit is afhankelijk van de hulpvraag en het klachten patroon. Daarbij is het ook mogelijk om een stressprofiel bij  werknemers te laten afnemen in het kader van het bevorderen van vitaliteit. Wil je meer weten wat MindImpact voor jou bedrijf en je medewerkers kan betekenen en wat de kosten zijn van begeleidingstrajecten zijn? Neem dan dan contact met ons op.

Waarom MindImpact?

Stress en burn-out klachten kunnen hardnekkig en langdurig zijn. Het lichaam en het brein zijn uit balans geraakt en dit vergt tijd en rust om te herstellen. Klachten uiten zich vaak psychisch als lichamelijk. Bij MindImpact kijken we naar beide gebieden en werken we bij de behandeling van burn-out, slaap en stressklachten met een combinatie van biofeedback en coaching in de vorm van gesprekstherapie. Met deze behandelmethoden brengen we fysiologie (lichaam) en psychologie bij elkaar. De behandelingen worden uitgevoerd door academisch geschoolde psychologen die op dit gebied gespecialiseerd zijn en de medewerker op zowel lichamelijk als psychisch gebied optimaal kunnen begeleiden.

“De behandeling gaf mij heeft veel inzichten en tools waar ik mee aan de slag kon. Het heeft mij erg geholpen om me weer steviger te voelen en een pad te volgen die bij me past”

Cliënt: vrouw 33 jaar Maarssen

“De behandeling was zeer professioneel en heeft me veel nieuwe inzichten gegeven”

Cliënt: Man 28 jaar Nieuwegein

“Door middel van hartcoherentie training heb ik meer grip gekregen op mijn ademhaling wat me veel rust gegeven heeft”

Cliënt: Man 41 jaar Utrecht

"Ik dacht dat ik nooit meer van mijn klachten af kwam. De biofeedback heeft mij zoveel inzicht en tools gegeven waar ik echt wat mee kon. Mijn klachten zijn minder geworden"

Cliënt: Vrouw 36 jaar Utrecht

"Er is een prettige niet te formele sfeer. Ik heb het als leerzaam en zinvol ervaren"

Cliënt: Man 55 jaar Doorn

Onze persoonlijke aanpak voor jouw medewerker

Editor

Biofeedback

Biofeedback is een behandelmethode waarbij lichaamssignalen met sensoren gemeten en teruggekoppeld worden. De spierspanning, de manier van ademen, de hartslag, de temperatuur van de handen en de mate van transpiratie van de vingertop geven aan of er spanning of juist ontspanning is. Bij aanvang van het behandeltraject worden deze signalen in kaart gebracht door middel van een biofeedback stressscan. Daarin wordt gekeken wat de basis ontspanning is, hoe er op stress gereageerd wordt en hoe het herstel na stress verloopt. Tijdens de daarop volgende sessies wordt er middels biofeedback geleerd het lichaam te ontspannen en de balans in het autonome zenuwstelsel te herstellen.

Editor

Hartcoherentie

Hartcoherentie training is een behandel techniek die de laatste jaren zeer in opkomst is. Met name bij stress klachten en voor meer mentale veerkracht wordt deze behandel techniek met grote effectiviteit toegepast. Het is een effectieve manier om het autonome zenuwstelsel meer tot rust te brengen en lichamelijke en mentale processen in balans te krijgen. Het is tevens een techniek waarbij geleerd wordt om beter om te gaan met stressvolle situaties. Tijdens een begeleidingstraject wordt er gekeken hoe de hoe de techniek door jou medewerker optimaal uitgevoerd kan worden.

Editor

Ervaren psycholoog

MindImpact werkt uitsluitend met gecertificeerde psychologen die aangesloten zijn bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en erkend Biofeedback therapeut zijn. We vinden het belangrijk dat je goed begeleid wordt en waar nodig ook expertise kan verwachten  op psychisch vlak. Vaak zie je dat bepaalde persoonlijkheidstrekken en leerervaringen ten grondslag liggen aan overbelasting. Voor en duurzaam effect is het belangrijk daar ook aandacht aan te geven. Bij MindImpact is er expertise in huis om de juiste stappen te zetten voor verbetering van het functioneren.