Stress & Burn-out klachten

Doe de stress test

Behandeling van Stress en Burn-out

 

MindImpact is gespecialiseerd in de behandeling van burn-out en stressklachten.  Doormiddel van coaching in combinatie met biofeedback en hartcoherentie training bieden wij een persoonlijke, effectieve en duurzame behandeling. De combinatie met biofeedback maakt de behandeling onderscheidend van andere behandelingen  waarin we niet alleen het mentale klachten aanpakken, maar ook het lichaam meenemen om tot herstel te komen. De behandeling is voor zowel jongeren als volwassenen.

Onze psychologen helpen jou graag om je klachten te verminderen voor een vitaler en gezonder leven waarin jij weer grip op je leven krijgt.

Wat kunnen we voor je doen?

w

Coaching

Of je nu burn-out hebt, kampt met stressklachten of slaapproblemen hebt, het kan serieuze beperkingen geven in je dagelijks leven en je welzijn sterk beïnvloeden. Een serieus probleem vraagt dan ook een serieuze aanpak waarbij goed gekeken wordt naar de psychische als lichamelijke factoren die een rol spelen. Bij MindImpact zal een psycholoog je helpen om de juiste stappen te zetten in het aanpakken van je klachten. De behandeling heeft zijn basis in wetenschappelijk bewezen methodes die uiteraard op de persoon worden afgestemd.

Stress scan

Bij stress en spanning reageert je lichaam. Wanneer deze stress en spanning vrijwel chronisch aanwezig is, kan er een disbalans in je autonome zenuwstelsel ontstaan. Je lichaam is bijvoorbeeld continu in een staat van alertheid of is juist volledig uitgeput geraakt. Middels een Stress scan kunnen we zien hoe de basis ontspanning in je lichaam is, hoe je reageert op stress en hoe je van stress herstelt. Deze uitslag vormt de basis van de behandeling middels biofeedback, waarbij we op lichamelijk vlak de balans in je autonome zenuwstelsel verbeteren.

Burn-out preventie

Wanneer je al een tijdje met stress of spanningsklachten te maken hebt of zelfs kampt met een burn-out, dan is dat niet zomaar weg. Er zullen een aantal stappen genomen moeten worden om zowel lichamelijk als psychisch in herstel te komen. De psycholoog van MindImpact zal je daarin begeleiden en met je kijken hoe je er in de toekomst voor kan zorgen dat je niet weer overbelast raakt. De inzichten en tools die je tijdens een behandeltraject krijgt zullen daarbij helpen en je op het pad zetten van vooruitgang en verbeterd welzijn.

}

Slaap bevordering

20% van de Nederlanders slaapt slecht. Een slechte slaap heeft grote invloed op je functioneren en je gezondheid. Een goede slaap is belangrijk voor het herstel van activiteiten van de dag. Is dat herstel onvoldoende, dan kan je daar behoorlijke klachten van ervaren. Vaak is het een gevolg of start van een negatief spiraal waar men lichamelijk als psychisch in belandt. Slaapproblemen zijn in de meeste gevallen goed te behandelen. Onze psychologen gaan middels biofeedback en coaching aan de slag om jouw slaap te verbeteren.

Herken ken je deze klachten en wil je actie ondernemen?

N

Slaapproblemen

N

Vermoeidheid

N

Prikkelbaarheid

N

Gespannenheid

N

Lichamelijke klachten

N

Concentratieproblemen

N

Geheugenproblemen

N

Duizeligheid

N

Hoofdpijn

N

Hoge ademhaling

N

Misselijkheid

N

Angst

Tarieven

Een behandeltraject kost 115 euro per uur. Op basis van de het intake gesprek wordt er een advies gegeven over de hoeveelheid sessies die er nodig zijn. Dit is afhankelijk van de hulpvraag en het klachtenpatroon.

Waarom MindImpact?

Stress en burn-out klachten kunnen hardnekkig en langdurig zijn. Het lichaam en het brein zijn uit balans geraakt en dit vergt tijd en rust om te herstellen. Klachten uiten zich vaak psychisch als lichamelijk. Bij MindImpact kijken we naar beide gebieden en werken we bij de behandeling van burn-out, slaap en stressklachten met een combinatie van biofeedback en coaching in de vorm van gesprekstherapie. Met deze behandelmethoden brengen we fysiologie (lichaam) en psychologie bij elkaar. De behandelingen worden uitgevoerd door academisch geschoolde psychologen die op dit gebied gespecialiseerd zijn en jou op zowel lichamelijk als psychisch gebied optimaal kunnen begeleiden.

“De behandeling gaf mij heeft veel inzichten en tools waar ik mee aan de slag kon. Het heeft mij erg geholpen om me weer steviger te voelen en een pad te volgen die bij me past”

Cliënt: vrouw 33 jaar Maarssen

“De behandeling was zeer professioneel en heeft me veel nieuwe inzichten gegeven”

Cliënt: Man 28 jaar Nieuwegein

“Door middel van hartcoherentie training heb ik meer grip gekregen op mijn ademhaling wat me veel rust gegeven heeft”

Cliënt: Man 41 Jaar Utrecht

Onze persoonlijke aanpak voor jou

Editor

Biofeedback

Biofeedback is een behandelmethode waarbij je lichaamssignalen met sensoren gemeten en teruggekoppeld worden. Je spierspanning, de manier van ademen, je hartslag, de temperatuur van je handen en de mate van transpiratie van je vingertop geven aan of je gespannen of ontspannen bent. Tijdens de eerste sessie worden deze signalen in kaart gebracht middels een biofeedback stressscan. Daarin wordt gekeken wat je basis ontspanning is, hoe je op stress reageert en hoe je herstel na stress verloopt. Tijdens de daarop volgende sessies ga je middels biofeedback leren je lichaam te ontspannen en de balans in je autonome zenuwstelsel te herstellen.

Editor

Hartcoherentie

Hartcoherentie training is een behandel techniek die de laatste jaren zeer in opkomst is. Met name bij stress klachten en voor meer mentale veerkracht wordt deze behandel techniek met grote effectiviteit toegepast. Het is een effectieve manier om je autonome zenuwstelsel meer tot rust te brengen en lichamelijke en mentale processen in balans te krijgen. Het is tevens een techniek waarbij je leert om beter om te gaan met stressvolle situaties. Tijdens een begeleidingstraject wordt er gekeken hoe de hoe de techniek door jou optimaal uitgevoerd kan worden.
Editor

Ervaren psycholoog

MindImpact werkt uitsluitend met gecertificeerde psychologen die aangesloten zijn bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en tevens erkend Biofeedback therapeut zijn. We vinden het belangrijk dat je goed begeleid wordt en waar nodig ook expertise kan verwachten op psychisch vlak. Vaak zie je dat bepaalde persoonlijkheidstrekken en leerervaringen ten grondslag liggen aan overbelasting. Voor en duurzaam effect is het belangrijk daar ook aandacht aan te geven. Bij MindImpact is de expertise in huis om de juiste stappen te zetten voor vermindering van je klachten.