Slapeloosheid & Slaapproblemen

Vraag om advies

Behandeling van slaapproblemen

Als je langere tijd achter elkaar minder goed slaapt kan dit al een behoorlijke impact hebben op je dagelijks functioneren. Je voelt je bijvoorbeeld gedurende de dag erg vermoeid, bent prikkelbaarder, je kan je minder goed concentreren of je krijgt steeds minder uit je handen. Het  kan ook zijn dat je wel “genoeg” slaapt maar niet fit wakker wordt. Je hebt voor je gevoel heel licht geslapen of juist heel diep met veel dromen. Slaapproblemen zijn uitlopend en kunnen verschillende oorzaken hebben.

Door slecht te slapen kan je in een vicieuze cirkel terecht komen waarin moeheid  en je futloos voelen kan leiden tot emotionele, mentale en cognitieve klachten, zoals prikkelbaarheid, piekeren, geheugen en concentratieproblemen. En andersom mentale klachten ook weer kunnen leiden tot slaapproblemen. Je mentale staat en hoe je fysiek voelt is een gevoelig netwerk, dat in de juiste balans je heel sterk maakt. Als er een disbalans ontstaat kan dit een oorzaak zijn voor veel verschillende soorten klachten.

MindImpact richt zich op het helpen van mensen met slaapproblemen en stressklachten. Deze klachten zijn vaak goed te behandelen. Daarbij kijken wij zowel naar de fysiologisch aspecten als mentale aspecten van je klachten en functioneren. Uiteindelijk is goed slapen het beste medicijn om je gezond en fit te voelen. Onze psychologen helpen je graag met verbeteren van je slaap  met een persoonlijke en duurzame behandeling

Wat kunnen we voor je doen?

w

Biofeedback

Vaak is slecht slapen het een gevolg of start van een negatief spiraal dat leidt tot lichamelijke en psychische klachten. Je autonome zenuwstelsel in van slag en uit balans geraakt. Dit zorgt oa. voor slaapproblemen. Middels biofeedback  kunnen we deze lichamelijke processen inzichtelijk maken en je helpen je balans terug te vinden door oefeningen.

Biofeedback wordt gecombineerd met coaching. In deze kortdurende behandeling van 5 tot 8 sessies helpen onze psychologen jou om beter te slapen.

w

Coaching

Slaapproblemen kunnen een serieuze beperkingen geven in je dagelijks leven. Het heeft invloed op je geheugen, je concentratievermogen, je stemming en is slecht voor je lichamelijke gezondheid. Slaapproblemen komen veel voor en kunnen gelukkig in de meeste gevallen goed behandeld worden.

Een psycholoog van MindImpact kan je helpen om de juiste stappen te zetten in het aanpakken van je klachten.

Neurofeedback

Intensieve behandeling van slaapproblemen.  Iedereen kent weleens een periode van slecht slapen door stress of andere oorzaken van buitenaf. Door gas terug te vinden verdwijnen deze klachten vaak weer snel.

Helaas kunnen klachten ook hardnekkiger zijn en uiteindelijk leiden tot chronische slaapproblemen. Neurofeedback kan dan een oplossing zijn om je klachten effectief en duurzaam te verminderen. Bij Mindimpact werken gecertificeerde Neurofeedback therapeuten die je meer kunnen vertellen over deze behandelmethode.

Stress scan

Bij stress en spanning reageert je lichaam en je brein. Stress kan leiden tot slaapproblemen en andersom kunnen slaapproblemen bijdragen aan het verergeren van stress klachten.

Middels een Stress scan kunnen we zien hoe de basis ontspanning in je lichaam is, hoe je reageert op stress en hoe je van stress herstelt. Deze uitslag kan een aanleiding zijn voor behandeling middels biofeedback, waarbij we op lichamelijk vlak de balans in je autonome zenuwstelsel verbeteren.

Herken je deze klachten en wil je actie ondernemen?

N

Slaapproblemen

N

Vermoeidheid

N

Prikkelbaarheid

N

Gespannenheid

N

Lichamelijke klachten

N

Concentratieproblemen

N

Geheugenproblemen

N

Duizeligheid

N

Hoofdpijn

N

Hoge ademhaling

N

Misselijkheid

N

Angst

Waarom MindImpact?

Slaapproblemen kunnen hardnekkig en langdurig zijn. Vaak zijn je lichaam en brein uit balans geraakt en dit vergt tijd en rust om te herstellen. Slecht slapen kan zowel tot psychische als lichamelijke klachten leiden.  Meestal zijn deze klachten goed te behandelen.

Bij MindImpact hebben we veel ervaringen met slaap en stressklachten. We gaan in onze behandeling uit van een sterke verbinding tussen je lichaam (fysiologie) en brein. We maken daarom in onze behandelingen gebruik van biofeedback, gecombineerd met coaching in de vorm van gesprekstherapie. Door deze aanpak brengen we fysiologie (lichaam) en psychologie bij elkaar. De behandelingen worden uitgevoerd door academisch geschoolde psychologen die op dit gebied gespecialiseerd zijn. Onze psychologen vertellen je in een kennismakingsgesprek graag hoe we je kunnen helpen maar ook wat jezelf kan doen om effectief slaapklachten te verminderen.

Slaapproblemen

Tarieven

Een behandeling van je slaapproblemen bij MindImpact is persoonlijk en afgestemd op jouw klachten. Wij bieden de mogelijkheid voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt je klacht besproken, kan je vragen stellen en zullen wij advies geven over een passend behandelprogramma. Dit advies is afhankelijk van je hulpvraag en het klachtenpatroon. Een sessie prijs bij MindImpact bedraagt 115 euro per uur.

“De behandeling gaf mij heeft veel inzichten en tools waar ik mee aan de slag kon. Het heeft mij erg geholpen om me weer steviger te voelen en een pad te volgen die bij me past”

Cliënt: vrouw 33 jaar Maarssen

“De behandeling was zeer professioneel en heeft me veel nieuwe inzichten gegeven”

Cliënt: Man 28 jaar Nieuwegein

“Door middel van hartcoherentie training heb ik meer grip gekregen op mijn ademhaling wat me veel rust gegeven heeft”

Cliënt: Man 41 Jaar Utrecht

Onze persoonlijke aanpak van slaapproblemen

Editor

Biofeedback

Biofeedback is een behandelmethode waarbij je lichaamssignalen met sensoren gemeten en teruggekoppeld worden. Je spierspanning, de manier van ademen, je hartslag, de temperatuur van je handen en de mate van transpiratie van je vingertop geven aan of je gespannen of ontspannen bent. Tijdens de eerste sessie worden deze signalen in kaart gebracht middels een biofeedback stressscan. Daarin wordt gekeken wat je basis ontspanning is, hoe je op stress reageert en hoe je herstel na stress verloopt. Tijdens de daarop volgende sessies ga je middels biofeedback leren je lichaam te ontspannen en de balans in je autonome zenuwstelsel te herstellen.

Editor

Hartcoherentie

Hartcoherentie training is een behandel techniek die de laatste jaren zeer in opkomst is. Met name bij stress klachten en voor meer mentale veerkracht wordt deze behandel techniek met grote effectiviteit toegepast. Het is een effectieve manier om je autonome zenuwstelsel meer tot rust te brengen en lichamelijke en mentale processen in balans te krijgen. Het is tevens een techniek waarbij je leert om beter om te gaan met stressvolle situaties. Tijdens een begeleidingstraject wordt er gekeken hoe de hoe de techniek door jou optimaal uitgevoerd kan worden.
Editor

Ervaren psycholoog

MindImpact werkt uitsluitend met gecertificeerde psychologen die aangesloten zijn bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en tevens erkend Biofeedback therapeut zijn. We vinden het belangrijk dat je goed begeleid wordt en waar nodig ook expertise kan verwachten op psychisch vlak. Vaak zie je dat bepaalde persoonlijkheidstrekken en leerervaringen ten grondslag liggen aan overbelasting. Voor en duurzaam effect is het belangrijk daar ook aandacht aan te geven. Bij MindImpact is de expertise in huis om de juiste stappen te zetten voor vermindering van je klachten.